Tampontryk

Tryk på produkter i mange forskellige materialer.

Tampontryk

Tampontryk, også kendt som tampo print eller pad print, er en meget anvendt teknik, når man ønsker at påføre illustrationer, vejledninger, logo, tekst eller noget helt femte til 3D produkter.


Hvordan virker tampontryk?

Med tampontryk er det muligt at overføre et 2-D motiv til et 3-D emne.
Der er meget få begrænsninger i forhold til emnets form, og metoden kan anvendes på et utal af forskellige materialer og overflader.

Trykket udføres ved hjælp af en kliché, en tampon og printfarve. Klichéen indfarves, og motivet overføres med tamponen til emnet. Det kan lyde simpelt, men for at levere et tryk af høj kvalitet, kræves der stor erfaring og omhu – hos OTD Packing Service har vi begge dele.

Hvad tilbyder i ellers?

Vi tilbyder tampontryk som en enkeltstående ydelse, eller som en del af en totalentreprise, hvor vi foruden tryk står for fx:

  • Ultralydssvejsning
  • Udstansning
  • Boring af huller, gevind
  • Limning, priming, coating, sealing
  • Mekanisk montage
  • Boxbuild
  • Funktionstest, sortering og QC
  • Pakning og emballering
  • Pluk&pak og lager
  • Distribution

Flere af vores kunder nyder godt af synergieffekten i at lade os varetage hele processen fra A til Z – af store som små serier, enkeltstående opgaver eller løbende produktioner.

OTD Packing ApS er et af Danmarks få ISO 9001 certificerede tampontrykkerier. Vi fremstiller selv fiksturer og klicheer til trykkeprocessen, og trykker in-house. Vejen er derfor kort fra indledende test til færdigt produkt.

Tryk på medicinsk udstyr

Med de skærpede krav til produktion af medicinsk udstyr (MDR), kan vi tilbyde at påtrykke fx stregkoder direkte på produktet, som gyldig erstatning for en etiket. Logo og diverse anvisninger for brug af produktet er selv sagt også nogle af de tryk vi laver. Vi anvender naturligvis medico-godkendte farver når det kræves, og håndterer hele processen igennem vores kvalitetsledelsessystem efter ISO 9001 og ISO 13485.

Hvordan kommer jeg i gang?

Vi sikrer os, i samarbejde med kunden, at vi har al nødvendig viden om produktet, og hvordan det skal håndteres. Herunder fx krav til trykfarven til det materiale vi skal trykke på, krav til tørretid etc.

For at komme i gang har vi brug for en grafisk fil til at fremstille klichéen efter – helst en vektor-fil, da disse kan skaleres ubegrænset uden tab af information. Følgende vektorformater er brugbare: AI, CDR, EPS, PDF. Vi hjælper naturligvis gerne, hvis du har problemer med at få fremstillet en grafisk fil til tryk.

Herefter fremstiller vi de nødvendige fiksturer og klichéer, og foretager et prøvetryk, som vi sender til godkendelse.

Kontakt os på info@otd-packing.dk eller telefon 55 81 24 26, for en snak om mulighederne med tampontryk og for tilbud.